Krok 1 - Przygotowanie składników
Przygotuj dwie kostki masła.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, szynkę pokrój w cienkie plastry.
Składniki użyte w tym kroku
- Cebula - 1 sztuka
- Jajko - 5 sztuk
- Szynka - 4 plastry
- Masło prawdziwe - 18 gramów
- Bułka - 1 sztuka
Krok 2 - Przygotowanie cebuli
Na maśle zeszklij cebulę na złocisty kolor tak, aby stała się miękka.
Duś około dwóch minut pod przykryciem.
Krok 3 - Dodanie szynki
Odkryj cebulę, wrzuć szynkę i podsmaż na średnim płomieniu.
Składniki użyte w tym kroku
- Szynka - 4 plastry
Krok 4 - Dodanie jaj
Jajka rozbij i wrzuć do miseczki, dodaj sól i pieprz wedle uznania.
Rozbełtaj jajka i wlej je na patelnię do cebuli i przysmażonej szynki.
Smaż na średnim ogniu do ścięcia się jajek.
Poziom ścięcia jaj dopasuj do własnego uznania.
Podawaj ciepłe, zaraz po wysmażeniu z świeżą bułką.
Smacznego!
Składniki użyte w tym kroku
- Sól - 3 według uznania
- Czarny pieprz - 2 według uznania
- Jajko - 5 sztuk