Krok 1 - Przygotowanie indyka
Pierś z indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Składniki użyte w tym kroku
- Pierś z indyka - 200 gramów
Krok 2 - Przygotowanie ryżu
Nastaw wodę, gdy woda zacznie się gotować, posól ją.
Ryż opłucz, następnie wrzuć do gotującej się wody i gotuj zgodnie z instrukcją z opakowania.
Składniki użyte w tym kroku
- Ryż biały - 100 gramów
- Sól - według uznania
Krok 3 - Smażenie
Na patelni rozgrzej oliwę, następnie wrzuć wcześniej pokrojonego w kostkę indyka i smaż go do czasu, gdy wypuści całą wodę i będzie gotowy. Dodaj warzywa na patelnię i smaż je do czasu, gdy staną się miękkie. Dopraw solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami.
Składniki użyte w tym kroku
- Oliwa z oliwek - 10 mililitrów
- Indyk - 200 gramów
- Warzywa na patelnię - 250 gramów
- Przyprawa do indyka - do smaku
- Sól - do smaku
- Pieprz - do smaku
Krok 4 - Podawanie
Gdy ryż jest gotowy, odcedź go i przepłucz zimną wodą.
Na talerzu ułóż ryż po jednej stronie, po drugiej warzywa wraz z indykiem.
Dla lepszego smaku możesz polać je ketchupem bądź swoim ulubionym sosem.
Smacznego!
Składniki użyte w tym kroku
- Ketchup - według uznania