Krok 1 - Przygotowanie pieczarek
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Pieczarki pokrój w pół plastry.
Na dużej patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę i zeszklij na średnim płomieniu.
Gdy cebula nabrała złocistego koloru, wrzuć pieczarki i podsmażaj na średnim ogniu do czasu, aż wyparuje z nich woda.
Odsącz wodę z kukurydzy i wrzuć do pieczarek, dokładnie przemieszaj.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki użyte w tym kroku
- Pieczarki - 500 gramów
- Cebula - 100 gramów
- Sól - do smaku
- Pieprz - do smaku
- Masło - 15 gramów
- Kukurydza w puszce - 100 gramów
Krok 2 - Przygotowanie zapiekanek
Na przekrojoną bułkę nałóż pieczarki z kukurydzą, połóż dwa plastry szynki parmeńskiej i przykryj na górze serem.
Nastaw Air Fryer na tryb ręczny, 180*. Piecz około 3 minut.
Jeżeli nie posiadasz Air Fryer'a wrzuć do piekarnika na 180* w termoobiegu, dopóki ser się nie roztopi a bułka się nie zarumieni.
Składniki użyte w tym kroku
- Bułka paryska - 260 gramów
- Szynka parmeńska - 100 gramów
- Ser żółty - 4 plastry
Krok 3 - Podawanie
Gdy zapiekanki są gotowe wyciąg je, polej ulubionym sosem i posyp dużą ilością świeżego szczypiorku.
Smacznego!
Składniki użyte w tym kroku
- Sczypiorek - według uznania
- Ulubiony sos - do smaku