Krok 1 - Guacamole
Zaczynamy od przyrządzenia pasty guacamole na spód naszej niebiańskiej kanapeczki. Kroimy w drobną kostkę czosnek i pomidorki, a środek awokado obieramy ze skórki i wydłubujemy pestkę łyżeczką.
Dodajemy wszystkie składniki, przyprawiając i skrapiając sokiem z cytryny. Blendujemy. Jeśli nie masz blendera, po prostu rozgnieć składniki widelcem. Dokładnie wymieszaj
Składniki użyte w tym kroku
- awokado - 1 sztuka
- pomidorki koktajlowe - 3 sztuki
- czosnek - 2 ząbki
- sok z cytryny - do smaku
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Krok 2 - Przygotowanie składników
Przygotuj podane składniki. Pomidora dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki użyte w tym kroku
- pomidor - 6 plastrów
- sałata - 2 liście
- szynka parmeńska (lub inna dobra szynka) - 2 plastry
- mozarella - 0.5 sztuki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Krok 3 - Składanie kanapki
Kanapki posmaruj na spodzie przygotowaną wcześniej pastą guacamole (krok 1.). Następnie dodaj kolejno:
- sałatę,
- szynkę,
- mozarellę,
pomidora.
Na koniec polej na pomidora odrobinę oliwy z oliwek.
Buon appetito!
Składniki użyte w tym kroku
- rogal maślany - 2 sztuki
- oliwa z oliwek - do smaku