Przepisy / Śniadania / Przepis na

Fit placuszki waniliowo-bananowe

Dodano 24.07.2024

Fit placuszki waniliowo-bananowe
Śniadania, Kolacje
  • Pozion trudności: Łatwy

  • Przepis na: 1 porcję

  • Czas przygotowania: 15min

#Kuchnia Polska#Piknik#Bez laktozy#Wegetariańskie#Dietetyczne#Słodki

1

avatar
julia

Pasjonat Gotowania

Znudziły Ci się kanapki na śniadanie? Koniecznie spróbuj tych pysznych placuszków! To posiłek, który łączy sportowych świrów i kanapowców. Niezależnie od tego, którym typem jesteś, spróbuj!

Lista składników

Z podanych składników wykonasz:

1 porcję

Krok 1

Krok 2

Krok 4

209 Kcal

Kalorie na porcję

  • Białko

    4 g

  • Tłuszcz

    1 g

  • Węglowodany

    47 g

Krok 1

Banana rozgnieć widelcem.

Składniki użyte w tym kroku

  • banan - 90 gramów
obrazek dla kroku 1

Krok 2

Do banana dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj (nie może być grudek!). Ciasto na placuszki ma być gęste.

Składniki użyte w tym kroku

  • budyń waniliowy - 25 gramów
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczki
  • cukier - 5 gramów
  • mąka pszenna - 20 gramów
obrazek dla kroku 2

Krok 3

Placuszki smaż do zarumienienia z obu stron, na małym ogniu i pod przykryciem.

obrazek dla kroku 3

Krok 4

Gotowe placuszki przełóż na talerz. Udekoruj świeżymi lub mrożonymi owocami, cukrem pudrem, miętą lub syropem klonowym.

Smacznego!

Składniki użyte w tym kroku

  • owoce - według uznania
  • cukier puder - według uznania
  • mięta - według uznania
obrazek dla kroku 4
Komentarze (0)
Może Ci się spodobać