Przepisy / Śniadania / Przepis na

Bajgiel z jajecznica i szynką parmeńska

Dodano 15.07.2024

Bajgiel z jajecznica i szynką parmeńska
Śniadania
  • Pozion trudności: Łatwy

  • Przepis na: 2 porcje

  • Czas przygotowania: 20min

#Kuchnia Polska#Piknik#Bez cukru#Wegetariańskie#Dla dzieci#Dietetyczne

4

avatar
PastaKing

Eksperymentator

Smaczny i zdrowy bajgiel z jajecznicą to idealne i sycące danie na początek dnia! Wykonaj go w prosty i szybki sposób.

Lista składników

Z podanych składników wykonasz:

2 porcje

Krok 1 - Przygotowanie jajek

Krok 2 - Przygotowanie jajecznicy

Krok 3 - Podanie

394 Kcal

Kalorie na porcję

  • Białko

    25.05 g

  • Tłuszcz

    21 g

  • Węglowodany

    26.1 g

Krok 1 - Przygotowanie jajek

Jajka rozbij, wrzuć do miseczki. Dodaj pieprz, sól oraz suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i dokładnie rozbełtaj,

Składniki użyte w tym kroku

  • Jajko - 3 sztuki
  • Pieprz - według uznania
  • Sól - według uznania
  • Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem - według uznania
obrazek dla kroku 1

Krok 2 - Przygotowanie jajecznicy

Na patelni rozpuść masło, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i lekko ją zeszklij. Dodaj wcześniej przygotowane jajka z przyprawami i zrób z nich lekko ściętą jajecznicę. 

Składniki użyte w tym kroku

  • Masło - 5 gramów
  • Cebula - 80 gramów
obrazek dla kroku 2

Krok 3 - Podanie

Gdy jajecznica jest gotowa, przekrój bajgle w pół. Do środka każdego z nich nałóż jajecznicę i na górę dodaj szynkę parmeńską! 

 

Opcjonalnie do środka możesz dodać swoje ulubione warzywa.

 

Gotowe! To proste i zdrowe danie na pewno zagości w Twoim śniadaniowym menu! :)

 

Smacznego1

 

 

Składniki użyte w tym kroku

  • Szynka parmeńska - 60 gramów
  • Bajgiel z sezamem - 120 gramów
obrazek dla kroku 3
Komentarze (0)
Może Ci się spodobać