Krok 1 - Przygotowanie pasty awokado
Awokado przekrój w pół. Łyżeczką wyciągnij cały środek i wrzuć do miseczki, dodaj sól i pieprz.
Zblenduj awokado na gładką masę. Pomidorki koktajlowe pokrój w drobne kawałeczki i wrzuć do miseczki z masą, Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj do gotowej masy i dokładnie wymieszaj.
Składniki użyte w tym kroku
- Awokado - 250 gramów
- Sól - do smaku
- Pieprz - do smaku
- Czosnek - 1 ząbek
- Pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
Krok 2 - Przygotowanie gotowego bajgla
Pomidora pokrój w plasterki i przypraw go solą i pieprzem.
Przekrój bajgla w pół, jedną stronę posmaruj grubą ilością gotowej masy z awokado, połóż liście sałaty, szynkę parmeńską oraz pomidora.
Na samym końcu zrób jajka sadzone tak, aby żółtko jajka nie było ścięte i połóż na samą górę bajgla. Pamiętaj, aby jajko było ciepłe, wtedy bajgiel smakuje najlepiej!
Złóż go i ciesz się pysznym posiłkiem.
Składniki użyte w tym kroku
- Jajko - 4 sztuki
- Masło - 10 gramów
- Liście sałaty - według uznania
- Pomidor - według uznania
- Szynka parmeńska - 200 gramów
- Sól - do smaku
- Pieprz - do smaku
- Bajgiel wieloziarnisty - 4 sztuki