Krok 1
Przygotuj warzywa i pokrój je w paski.
Ja użyłem sałaty lodowej, pomidorów, ogórka konserwowego i prażonej cebulki, ale równie dobrze sprawdzą się tutaj: papryka, kukurydza czy awokado.
Składniki użyte w tym kroku
- Pomidor - 3 plastry
- Sałata lodowa - 2 liście
- Ogórek konserwowy - 1 sztuka
- Prażona cebulka - 5 gramów
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj go z łyżką oleju, solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Ja użyłem curry, ostrej papryki i czosnku granulowanego.
Kurczaka usmaż na podgrzanej łyżce oleju. Ustaw wysoki ogień i smaż aż się zarumieni.
Składniki użyte w tym kroku
- Pierś z kurczaka - 150 gramów
- Olej rzepakowy - 2 łyżki
- Przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
- Sól - 1 szczypta
- Pieprz - 1 szczypta
Krok 3
Tortillę skrop lekko wodą a następnie podgrzej w mikrofali przez 30 sekund.
Tortillę posmaruj majonezem lub ulubionym sosem.
Dodawaj kolejno:
- Plaster sera topionego (może być też zwykły),
- Sałatę lodową,
- Usmażoną wcześniej pierś z kurczaka,
- Pozostałe warzywa,
- Na górę możesz dodać odrobinę ketchupu
Tak przygotowaną tortillę skręć jak burrito, a następnie przypiecz z obu stron na patelni lub w grillu elektrycznym.
Gotowe! Szybki obiad lub przekąska w 20 minut!
Składniki użyte w tym kroku
- Tortilla pszenna - 1 sztuka
- Majonez lub ulubiony sos - 20 gramów
- Ser topiony - 1 plaster
- Ketchup - 5 gramów